top of page
prisume-logo-clean.png

Prisume

Kom godt i gang med automatisk tonerbestilling

Denne guide vil hjælpe jer med at blive klar til automatisk toner bestilling. Nedenfor er en række punkter som er nødvendige at konfigurere, således at supplies-bestillingerne lander det rigtige sted. Såfremt I ikke har fået adgang til Prisume kontakt da jeres leverandør mhp at oprette jer som bruger, herefter kan I tilgå værktøjet og starte nedenstående guide.

Klik på nedenstående links efter interesse eller scroll ned og følg processen i den anbefalede rækkefølge.

Login i Prisume således at I ser tilsvarende menu som i nedenstående skærmbillede. Såfremt I kører med forskellige grupperinger af kunder kan I med fordel klikke på den gruppe inden I klikker på "Ny kunde". Alternativt kan I nemt rykke rundt på kunden ved at klikke på "Tilknyt".

guide-ny-kunde.png

Klik på "Ny kunde" og udfyld alle felter inkl. adresser, land m.v.

guide-ny-kunde-felter.png
Kunde Adgang

2. Give kunden adgang (Vedr. kun forhandler)

Såfremt kunden ønsker adgang til data kan dette nemt gøres ved at aktivere "slutkunde modul".

Guide-slutkunde.png

Såfremt kunden ønsker adgang til data kan dette nemt gøres ved at aktivere "slutkunde modul" som herefter åbne en menu i venstre side, som hedder "Team". Her kan I oprette en eller flere brugere. Når disse er oprettet vil de automatisk modtage en velkomst og kan oprette deres kodeord. Brugeren oprettes ved at klikke på "Ny bruger"

guide-team-ny-bruger.png

3. Konfiguration af data-indsamleren

DCA Konfiguration

Før installation af data-indsamleren anbefales det at man indtaster de IP-ranges som skal undersøges for printere.

 

IT administratoren hos kunden vil have de fornødne informationer som kan indtastes under indstillinger - Dataindsamler. (Der oprettes automatisk en dataindsamler ved oprettelse af kunden, men der kan sagtens tilknyttes flere hvis det er nødvendigt og kunden har flere adskildte netværk)

Vi anbefaler at benytte nedenståene felt da man nemt kan kopiere ip-ranges fra f.x. Excel.

guide-konfiguration-dca.png
DCA Download

4. Download af data-indsamleren

Afhængig af om I skal installere eller kunden selv ønsker det, kan man vælge flere muligheder.

1. Download direkte fra applikationen ved at klikke på "download" i øvre højre hjørne

guide-download-dca.png

2. Send en installations-mail til en kontaktperson som herefter kan installere dataindsamleren.

Guide-installation-send.png

3. Besøg https://www.3manager.com/download og hent den version du ønsker direkte. Husk stadig at kopiere locations-ID fra jeres Prisume konto enten online eller via mail.

DCA Install

5. Installation af data-indsamleren

Kunden burde have modtaget en installations guide eller mail til adgang til en online portal hvor I kan downloade og installere en data-indsamler. Denne vil scanne jeres netværk i de angivne IP-ranges og starte med at monitorere printerne, så Prisume kender toner-stande og alarmerne.

Dobbelt klik på installationsfilen efter den er downloaded og følg guiden. Når installationen er færdig vil den bede om et ID hvilket er inkluderet i mailen såvel online hvor man kan kopiere det.

AFD oprette

6. Oprette afdelinger samt flere leveringsadresser

For at sikre at tonere og andet tilbehør bliver sendt til det rette sted er det vigtigt at Prisume kender alle adresser og evt afdelinger. Under "Indstillinger" findes der en menu der hedder "Konto". Tjek at adressen, postnr, by og land er udfyldt korrekt.

Har I afdelinger med forskellige leveringsadresser? Hvis ja klik på "Indstillinger" igen og vælg "Afdelinger" og klik på "Ny afdeling".

prisume-nyafd.png

Her oprettes alle jeres afdelinger og på samme måde som før skal adresser, postnr, by, land udfyldes. Såfremt at dette er adressen hvor tonere skal sendes, sættes et flueben i feltet "Supplies leveringsadresse".

prisume-afd-flueben.png

TIP: Hvis I har mange afdelinger kan det godt betale sig at klikke "Download" og få en Excel fil og udfylde det hele i Excel (evt copy/paste fra et andet eksisterende ark) og bagefter importere det.

prisume-afd-export.png
AFD Tilknyt

7. Tilknytte printere til afdelinger

Nu er det tid til at tilknytte printerne til deres respektive afdelinger. Dette gøres nemt ved at klikke på "Dashboard" og herefter "Enheder". Herefter scroller I ned til listen med alle printere. Det anbefales at man vælge viewet "Default".

Prisume-default-view.png

Herefter markeres de enheder som hører til den afdeling I vil tilknytte og fra dropdown menuen "Tilknyt afdeling" vælges den rette afdeling. Herefter vil printeren være tilknyttet og I kan fra listen se deres tilknytning. Dette gøres for alle afdelinger.  Printere uden en tilknytning til en afdeling vil sende til adressen angivet under "Indstillinger - Konto"

Prisume-afd-tilknyt.png

Hvis I har opdelt jeres afdelinger med unikke ip-ranges, kan disse angives på afdelingen og printerne vil automatisk blive tilknyttet afdelingen iht. deres ip-adresse. Såfremt en printer er manuelt tilknyttet en anden afdeling vil den forblive der.

guide-auto-department.png
Managed

8. Sidste step, markere printere som managed

Det sidste som skal gøres nu er at markere de enheder som skal bestille tonere automatisk som værende "Managed". Disse vil automatisk indgå i jeres leverandørs automatiske tonerbestilling.

Dette gøres næsten på samme måde som i punkt 3, dog her vælger i blot knappen "Manage", men processen er den samme.

Gå til "Dashboard - Indstillinger" og scroll ned til listen med printere. Vælg "Default view" hvis den ikke allerede er der. Herefter markes enten alle med et klik eller de printere som skal bestille. Herefter trykkes på knappen "Manage"

Prisume-manage.png

9. Fragtsedlen

Fragtseddel

På fragtsedlen vil kundens navn fremgå med det navn som I har givet kunden i Prisume.

 

Såfremt at printeren er tilknyttet en afdeling, vil afdelingsnavnet fremgå i samme linje som kunde navnet. Eksempelvis hvis printeren står i "Salgsafdelingen" hos virksomheden "Kunde ABC" vil der på fragtsedlen fremstå følgende: "Kunde ABC - Salgsafdelingen"

Hvis der er udfyldt data i hhv. tags, location, bygning og etage på enhedsniveau, vil disse fremstå i feltet "Requisition" på fragtsedlen.

 

Hos kunder med lidt mere komplekse leveringsforhold kan det være en god ide at udfylde disse.

Sådan, konfigurationen er nu færdig og I er klar til automatisk toner bestilling.

Offline

10. Når printere fremstår som offline eller retired

Hvis en enhed er markeret som enten offline eller retired i Prisume, men den er online på kundens sted, kan det skyldes flere årsager. Følg venligst fejlfindingssguiden nedenfor, før du kontakter support:


Kører data-indsamleren?


Klik på "konto - Indstillinger - Dataindsamlere" og tjek om der står "Lige nu" i sidste rapport. Hvis den ikke kører, er det ofte fordi alle enheder er offline. Genstart eller geninstaller dataindsamleren, hvis det er nødvendigt.


Er printernes IP-adresse inkluderet i discovery IP-ranges?


Sørg for, at IP-adressen er inkluderet i IP-ranges. Hvis IP-adressen er uden for det nuværende range, opdater da indstillingerne til at inkludere det nye interval til den næste discovery kørsel.

 

Hvis IP-adressen er korrekt, men problemerne fortsætter, verificer da med kunden, om IP-adressen er blevet ændret lokalt.
 

bottom of page